Един от основните проблеми на последните поколения ученици е неумението да общуват, да обсъждат, да развиват умения за защита на тезите си. Защо е така е тема с много въпросителни и удивителни, но идеята е как да използваме новите технологии, за да променим нещо.

Един от начините беше споделен в този блог -създаване на кратки филми, в които учениците разработват и представят свои тези и идеи по зададена тема. Създадените филми-предавания могат да се използват допълнително като  съпровождащи обучението. Мисля, че станаха доста сполучливи.

Софтуерът на Nuvixa предоставя още много възможности, които вие да използвате според собственото си виждане и необходимост. Можете да разработите цели диалози и дори да ги заснемете с подбрани от вас „декори“. Можете да създадете училищна телевизия, а учениците да пускат готовите емисии в училищния канал в youtube или vbox7. Nuvixa е идеална за създаване на обучителни филми за компютърни програми.

Ако трябва да даваме пример за красив и интригуващ диалог, мнозина от нас биха посочили сцени от филми. Сигурна съм, че има колеги, които използват откъси от филми в работата си по БЕЛ примерно… Но, не смятате ли, че възможността да пренапишете сцени и да се превъплътите в любим герой заемайки неговото място в самата сцена, е невероятна? Би било страхотно нали… Това вече е възможно с Yoostar 2: in the movie и xbox 360 + kinect.  Над 80 („300“, „Ferris Bueller’s Day Off“, „Tropic Thunder“, „The Wizard of Oz“, „Terminator“, „Mad Men“, „CSI“, „Shaun of the Dead“  и много други) сцени, декори, чрез които можете да заснемете изцяло нови диалози и сцени. Звездата сте вие и вие решавате как! Заснетото може лесно да се качи в интернет.  Много от сцените позволяват двама участници. Великолепно предложение за часовете по БЕЛ, английски език, СИП-ове и кръжоци по театрално майсторство, ЧК – за представяне на ситуации, взаимоотношения.

Един от любимите ми ресурси, който е много подходящ за по-малки ученици, е AvatarKinect . Приложението е безплатно за златни членове. Какво ви предоставя то : Възможност чрез кинект и Интернет да се осъществяват връзки с други ползватели на услугата в нещо подобно на виртуална стая. Съществува възможност, благодарение на богатите възможности на програмата и кинект, аватарът да следва мимиките и действията на своя прототип. Интересни са и няколкото светове, в които можете да развиете действието, диалога, сцената. Възможно е създаване на телевизионно предаване, интервю с до 8 участника. Всичко това може да бъде заснето и споделено в  Facebook и Kinect уебсайт Share.

И едно предложение за най-малките от Kinect Fun Labs.  Много често мъниците се затрудняват с името на някой предмет или за какво той служи. Build a buddy(безплатен) е възможност те да сканират предмета. Учениците могат да дадат гласа си на оживелия предмет и така той „сам“ да разкаже за какво служи. Тези кратки клипчета могат да се качат в Интернет. 

Защо не?