От ученическите си години си спомням отношението на съучениците си към математиката…

Живеем във век на промени :), които засягат образованието. Все по-често  обучението ще наподобява игра, която ще развива умения, които да помагат на учениците да решават проблеми, да развиват критическо мислене, нестандартни идеи и вариации от решения, гъвкавост, която е необходима в днешното ни общество.

И тъй като сайтът е посветен на кинект, то  аз ще се спра на няколко възможности за използването му в училище в часовете по математика.

Спомняте ли си как учихме някога функциите? Е, вече има и по-интересен начин – Kinect Math. Програмата е разработка на студенти от  University of Washington Bothell. Екипът участва с разработката си в тазгодишния Imagine Cup. Успех!

Измерването на ъгли и пресмятането на пропоррции не е сред любимите на децата, но с  Kinect Angles забавата е неизбежна. Децата неусетно придобиват умения да разпознават ъглите и да представят пропорциите като част от цялото. А и могат да се състезават по двойки. Какъв по-забавен начин да учиш?

За най-малките ученици математиката също може да е забавление.  Kinect body and brain connection е невероятен начин да провокирате и научите учениците(І-ІІ клас) си на умения и знания по математика, но и на координация, бързи рефлекси. Тук ще ви е необходима и xbox 360 конзола.

За създаване на елементарни тестове с избор на верен отговор, можете да използвате  примерите на Рей Чембърс. 

Ако сте изобретателен учител, можете да използвате всяка от кинект игрите, за да създадете свои уроци.