Вероятно най-малко бихте предположали, че кинект може да се използва в часовете по музика, но това е факт!

Една от първите програми за кинект, която пробвах беше тест по музика за позициите на инструментите  в оркестъра. Можете да изтеглите програмата от сайта на Рей Чембърс. Там ще намерите и две програми, които  представляват електронен вариант на пиано и китара, които се управляват чрез кинект.

Едно от най-любопитните ми предложения за часовете по музика е Moto. Програмата създава виртуални инструменти, на които можете да свирите-китара, барабани.  Втората възможност на програмата е създаване на музика от готови бийтове. Тук може да се използват и  гласови команди. Програмата се развива бързо. Последно беше добавена и възможност за заснемане и споделяне на снимки на сайта на програмата. Ще ви е нужна първа версия на Kinect SDK.

За най-малките бих предложила две забавления от Fun Lab с Xbox 360 и кинект.

Musical Feet дава възможност да се запише звук, който в последствие ще се използва като база за клавишите на пианото. А на пианото децата ще свирят като подскачат върху виртуалните клавиши. Създаденото от тях може да се запише като клип и да се качи в интернет.

Другото ми предложение е също забавно – Air Band. Тук учениците могат да се почувстват като истински звезди, „свирейки“ на китара, барабани и йоника.

И двете можете да изтеглите през конзолата, която трябва да е свързана с интернет. Повече можете да научите на xbox.com

Да не забравя- за по-големите ученици може да прeдставлява интерес да пробват и  Michael Jackson The Experience. Играта дава възможност чрез кинект и xbox 360 не само да се пресъздадат танците на певеца, но и дава възможност да се пеят и най-известните му песни по време на танца. Изключително забавно е.