Не случайно днешната тема носи това заглавие! Спомням си, че едно от първите образователни клипчета с кинект, които бях гледала, беше свързано с географията. Ученици със специални образователни потребности изучаваха земното кълбо като го движеха, уголемяваха, въртяха с …. ръцете си!

Една от програмите, които пробвах през март, беше  Nokia WebGl  с кинект. Изключително усещане! Имате невероятната възможност, използвайки разпознаване на действия с ръце, да движите земното кълбо във всички посоки и да зумвате до ладшафт. Спокойно можете да разгледате някоя от големите световни столици и да си направите великолепни виртуални разходки по света. Това би била интересна възможност в часовете по география.

В блога на Рей Чембърс преди време открих Kinect Image Viewer for Geography. За съжаление, тя работи само с бета версиите на kinect SDK, но предоставя интересни възможности! Със сигурност ще се почувствате като Том Круз в Minority Report . Програмата позволява чрез глас и жестове да разглеждате и зумвате снимки и географски карти. Изключително удобно и полезно. Интересни задачи с откриване на определени части, географски области или градове биха могли да се подготвят за учениците.

Смятам, че National Geographic е доказал отдавна образователните си възможности и ефект. За това  вече е част от игрите с кинект на xbox 360. Играта предоставя огромно количество информация и интересни и забавни задачи за всички възрасти.

Опитайте!