Закупуването на  XBOX360 с  kinect сензор е скъпа инвестиция за едно училище…. Още повече като се добави и необходимият широкоекранен телевизор, за да може пълноценно да се използват игрите от двама ученика. Това беше проблем и при мен.  Всяка допълнителна инвестиция трябва да е оправдана…. За това се замислих дали няма  друго достъпно решение… Първата ми задача беше да открия възможност xbox 360 да се свързва с устройство, което е налично в училище и за него няма а се дават излишни средства. Предполагам се досетихте – мултимедийният проектор. Нямах представа дали това да е възможно, но знаех че  xbox-ът може да се свързва с монитор за компютър. Кабелът, който геймърите използват,  е VGA HD-AV кабел за XBOX 360 .

Поради особеностите му, се оказа доста лесно да свържа  xbox-са  с мултимедиен проектор. По този начин проведохме състезанието от последния етап на проект „we KINECTing history“.

Така, ще имате картина, достатъчно голяма за двама /до четири/ играча за игрите с кинект с доста добър звук.  Цената на кабела варира от 33 до 49 лв. 🙂