Няма какво да се лъжем- първото и най-атрактивно приложение на кинект беше интуитивния и естествен начин за игране на игри. Дори 3-4 годишни деца се справят с контрола на кинект в игрите на xbox 360. Именно за това първите хакери, които свързаха сензора с компютър, търсеха начини да го използват за контрол на компютърни игри. Тук е и ролята на емулаторите.  Днес кинект не се използва само  от хакерите, а и от фирми, в образованието и т.н. Но привлекателността на емулаторите остава. Може би, защото предоставят лесно достъпен контрол, който може да се пригоди към особеностите на ползвателя.

Какво от всичко това можете да ползвате?

Да започнем с мишката… За да осъществявате контрол върху wuindows, ви е необходим емулатор, който да разчита движенията на ръцете ви като движение на мишия курсор.

Kinect Mouse Cursor 1.2 e разработена с тази цел. С програмата се работи лесно: стартирате я /след инсталация на kinect sdk 1 /, заставате пред кинект и готово…… Вие контролирате мишката на компютъра си!

Но и недостатъците не са малко…. Няма десен  и двоен ляв клик на мишката. Проблем е,  когато провлачвате нещо или рисувате в Paint, да държите продължително време високо вдигната дясната си ръка. Най-големият недостатък е „лагването“, което доста усложнява точността на действията.

FAAST 1.0  FAAST е един от първите емулатори, които бяха използвани с кинект. До скоро можехме само да си

мечаем да го ползваме с kinect SDK, но ето че това
е факт. Новата версия за сега не предоставя още контрол на мишката, но със сигурност в следващите ъпдейти това ще е факт.
FAAST поддържа 23 елемента от човешкото тяло, чието движение може да бъде превърнато в действие на клавиш от клавиатура или действие с мишка.
Изключително полезен е за програмиране на действия, които да се възпроизвеждат в игри. Безплатен е.
 На този етап Kinemote не може да се ползва с kinect SDK, но авторите на проекта заявиха, че работят здраво върху версия за нея. Вероятно тя ще се появи да края на годината. Това наистина ще е много интересен момент за ползвателите на кинект, защото контролът върху мишката с безплатния kinemote  е изключително добър.
GlovePie – За него ще си позволя отделен пост!
Ако решите да ползвате някой от посочените емулатори, моля, споделете наблюдения.