NASA издаде  Mars Rover Landing за Xbox 360  и моушън контролера  Kinect.

Продуцентът на популярната поредица „Curiosity“ и независимото студио Smoking Gun са отговорни за разработката на играта.

Развлекателният софтуер симулира мисия до планетата Марс, като играещите ще трябва да придвижват космически кораб със своето тяло.

Играчите трябва успешно да прокарат космическия кораб през атмосферата на Марс, да спуснат топлинните защити, както и специалния парашут и в крайна сметка – да не катастрофират.

Играта на NASA е част от Microsoft Kinect Fun сериите. Mars Rover Landingвече се предлага за безплатно сваляне през Xbox Live.

NASA подготвя и PC вариант на играта, който обаче ще бъде малко по-различен и ще е достъпен през различните браузъри.

Представяте ли си възможността да предоставите на учениците  в класната стая да управляват космически кораб и да го приземят на червената планета? Така те ще научат нови и интересни факти за атмосферата, повърхността на Марс …… и ще придобият опит в боравенето с кинект.  И най-вече ще почувстват какво е да си космонавт.

Великолепна възможност за часовете по ЧП и физика. Играта е безплатна, но е част от Kinect Fun Labs, която трябва да изтеглите предварително.