Но това не е всичко. Обнови се изцяло и предлаганият от тях продукт. Той носи същото име – Personify /преди nuvixa/. Софтуерът служи за стартиране на видео-конферентна връзка, като  позволява на потребителите да се възползват от  Microsoft Kinect, за да  насложат  себе си  върху  своите презентации в реално време. С използването на Personify, потребителите могат да представят лично тяхното съдържание, да разясняват и презентират. Това съдържание може да включва слайдшоу, десктопа на  компютъра, поточно видео, или нещо друго, което може да работи на вашия компютър.

Създателят на Personify е Санджи Пател, сега е професор в Университета на Илинойс .

Виждайки дълбочинните камери, Пател започна да се мисли за техните потенциални възможности на употреба.  Първоначалния екип през 2009 г. започва да се развива софтуер за използване на дълбочинни камери във видео-конферентна връзка. Тогава все още Microsoft Kinect не е пуснат на пазара .

Първият бета тест започва през октомври миналата година, предлагащ достъп до ограничен брой пилотни потребители.

За разлика от онлайн срещите и уеб конференциите днес, когато видеото  не се използва интензивно, Personify залепва водещия в  малка кутия в долната част на екрана и му позволява   по-добре да общува с жестове, да извършва контакт с очите и други мимики и действия, типични за човешките взаимодействия – по-скоро дава възможност презентиращия да се появи  лице-в-лице с онлайн партньорите си.

Технологията може да се използва  за продажби, уебинари,  онлайн демонстрации, в обучението и образованието  и др. Въпреки това, в Personify основния фокус е върху продажбите на предприятията, където тази технология работи заедно с  WebEx, GoToMeeting и Microsoft Lync.

Компанията вижда потенциал за Personify в хола, където потребителите биха могли един ден да водят видео разговор помежду си по тяхната телевизия. В  Personifyсе предвижда възможност за наслагване на лицето на потребителя в  живо телевизионно шоу или филм. Това бъдеще не е далеч. Пател казва, че те ще имат възможност да демонстрират това до края на следващата година, а вероятно  да внедрят до 2014.

Аз и учениците ми изполpвахме Nuvixa при разработването на проекта „We KINECTing history“.