Или суровия резултат от опитите ми 🙂

Когато използвам кинект в часовете си по история и цивилизация е изключително удобно да го правя с лаптоп, но проекта, който започнах със Scratch в часовете по ЗИП ИТ, ме накара да търся различно от традиционното решение. Тъй като учениците трябва да разработват с кинект продукти /анимации, игри/, а не само да демонстрират готово решение, трябваше да измисля практичен начин за това.

Часовете по ИТ /ЗП и ЗИП/ провеждам в компютърна зала-решение на фирма СТЕМО. Учениците харесват  приятна обстановка в залата  и това ме провокира да проверя дали е възможна поддръжката на кинект. Оказа се, че инсталирането на SDK и разпознаването на кинект минаха повече от гладко.

На какви проблеми се натъкнах…. На първо място как точно да се свърже кинект. Ако го свържете към тялото на компютъра ще се разпознава и ще стартира приложения само на монитора, който е пряко свързан с компютъра. Това означаваше, че моите ученици щяха да работят първо на групи, а и групите да се редуват в ползването на кинект. Прецених, че за предпочитане е да не въртя екипите, а да премествам кинекта и да го прикачам към отделните работни станции.

Въпреки неудобствата, постигнахме напредък! Учениците ми накараха Спайдърмен да се спусне по мрежата си, командвайки    го с ръцете си и кинект.