В блога има няколко статии, които са посветени на темата, но днес бих искала да включа и програмите за компютър, които са със свободните драйвери.

Можете да погледнете  статията и да си инсталирате и свободните драйвери заедно с майкрософтските. Така ще можете да използвате програмите, създадени с OpenNi ако имате нужда.

Тук можете да видите как става ръчно смяната между драйверите.

По-долу ви предлагам няколко сайта на учители, занимаващи се с деца със СОП и аутизъм и използващи кинект в учебните часове.

http://www.littleangelsschool.net/ict/kinect/

http://senclassroom.wordpress.com/

http://opensen.wordpress.com/2012/12/02/kinectsen-plc-exploring-gesture-based-technologies/

Първата програма, която ще спомена е Somantics.

Идеалното място да започнете! Изтеглите безплатната версия за PC . Тази програма  има десет различни приложения, които отговарят на движението на тялото, можете да рисувате с тялото си, специални ефекти се появяват около вас, и можете да експериментирате с опознаването на различните графични реакции на движението на учениците. Програмата насърчава учениците да се движат, създава възможност те да изследват своите физически движения.  Програмата е много добра за учениците със СОП .

Можете да изтеглите програмата от този линк:

www.somantics.org

Софтуер с подобни възможности  е Reactickles – Interactive Software Designed with Children on the Autistic Spectrum

Можете да изтеглите софтуера от този линк – http://reactickles.org/

На сайта ще намерите демонстрационни клипчета за всяка от игрите.

Тъй като при аутистите се търси ефективен начин за провокиране на емоция, то следващия софтуер е невероятно интересен пример-Visikord.

Системата Visikord е насочена към  DJ-и. Тя  проследява движението на цялото тяло, създавайки големи визуални ефекти, превръщайки движението на тялото в превъзходни визуални графики. Въпреки че не е създадена за учениците със  СОП и

 аутизъм, тя показва тялото на потребителите в различни образи на екрана, движейки ръцете си, можете да получите  невероятни визуални ефекти от ръцете си. Това наистина насърчава движението на учениците и е изключително забавно! Използвана е при ученици със синдром на Даун . Програмата съз

да

ва огледален образ на тялото с графичен контур и това е много интересно за учениците. Софтуерът може да се изпо

лзва и от 2  ученици едновременно.

Можете да изтеглите от – www.visikord.com

http://opensen.wordpress.com/free-stuff/ – Тук ще намерите още две програми -Drawing with Sounds и Night Sky Painter, които също могат да намерят място в обучението.

А ето и софтуерът, който ме впечатли изключително –  po-motion

 Има доста интересни възможности и работи с компютърна камера  и кинект.

Клипчето показва  възможностите на програмата. PO-Motion е софтуерна платформа за лесно създаване на ангажиращи, интерактивни дисплеи, проектирани върху всякаква повърхност.

Приятно ползване!

Advertisements