Споменах в заглавието думата рисуване, защото много от вас не биха изтълкували това като и форма на изкуство. По- скоро бих казала, че е  опит за емоция, която се създава под въздействието на музика, танц и рисуване. Поставените пред платното, под въздействието на музика, избрана от вас, се движат/танцуват за да рисуват чрез кинект и преливащите цветове на дъгата….

Всъщност, когато създавах този скрипт, си мислех главно за емоционалното въздействие, но ако комбинирате и програма от рода на AutoScreenCapture, ще имате истински живи картини, които като комбинирате скрииншотовете  ще показват стъпките на рисуване, които учениците ви са правили…. За мен лично, моментът на  създаване на рисунките е най-въздействащ, защото обединява три изкуства в едно/танц, музика и рисуване/, без да претендирам за оригиналност и висока стойност на творбите  на финала :). По-скоро смятам, че емоционалният заряд и възможността учениците/и не само/да изразяват себе си по не вербален начин е по-важният момент, който  търсех.

Ученикът има 45 секунди да нарисува емоцията си, след изтичането им  платното се изчиства и друг може да започне начисто.


Rainbow painting е програма, създадена със Скрач и Kinect2Scratch. За да я ползвате, ще са ви необходими и двете програми.

Вероятно ще бъде полезно за работата  на учители с деца със СОП, там където се търси  емоционално въздействие или при необходимост да се работи за раздвижване и груба моторика на горните крайници.

Вероятно ще се открият и други приложения на Rainbow painting, за които аз не предполагам… 🙂

Можете да я изтеглите от този линк – http://dox.bg/files/dw?a=d8dac45af8

Ако се нуждаете от версия за двама се свържете с мен.

Забавлявайте се!