Наближава Великден и идеята да включим традицията на празника в уроците не е нещо ново …. Но с кинект…..?  🙂

Предложението е за часовете по български език, но играта е отворена и с минимум усилия и познания по Scratch, може да направите своя версия, която  да се използвате и по други предмети.

Може да се играе от един или двама ученика като екип. Няма ограничено време за извършване на действията, а именно разпределянето на яйцата по кошниците. Все пак играта свършва, когато се съберат по десет вярно разпределени яйца в трите кошници.

Децата могат да ползват лява или дясна ръка/ако другата се измори/. При стартиране е активен само един ученик. За да активирате и втория, трябва да се натисне клавиш „2“ от клавиатурата.

Лично аз бих препоръчала да се използва режимът по подразбиране/за един ученик/. Така по-лесно другите ученици и учителя ще следят действията му и ще имат възможност да ги коментират ако се наложи. Действията на двама играчи се следят по-трудно и възможността да си пречат взаимно е голяма. Но изборът как да ползвате играта в часовете си е ваш.

В този си вид, играта дава възможност на учениците, забавлявайки се, да си припомнят знания за частите на речта, но вие бихте могли да промените категориите и надписите на яйцата според урока, възрастта, предмета. Също бихте могли да добавите още яйца за разпределяне.

Програмата е настроена да избира произволно от въведените думи, но можете да добавите и нови. Базата е сравнително малка и е възможно някои думи да се повторят.

Приятно забавление!

http://dox.bg/files/dw?a=5435b5e439

 

И като бонус -една изненада! Състезание по виртуално боядисване на яйца.

egs

Играта е все още малко бъгава… Има какво още да се желае, но е забавна.

 Участват двама. Всеки има по два цвята, с които да боядиса  колкото може повече яйца за 60 секунди. Когато играчът боядиса яйце вдига лявата си ръка за

да може да му се присъди точка.

Е, кой ще бъде най-чевръст?

http://dox.bg/files/dw?a=4439bac475

Преди да ползвате игрите, проверете настройките на Kinect2Scratch. Маркирайте всички възможности.