Програмата е част от пакета Kinect games на Дейвид Рентън. Изключително интересна и полезна е в създаването на фантастични колажи. Може да ви е полезна в часовете по Изобразитално изкуство, ИТ 5-клас дял Paint, в създаване на илюстрации към разкази в начален курс и много др. За да я ползвате, трябва да изтеглите целият пакет или от този линк само програмата – http://sdrv.ms/10xlUgD

Прозорецът на програмата No need 4 green

Предоставят ви се три работни слоя :

1. Основният слой – фонов;

2. Слоят на човешката фигура;

3. Слой на допълнителните елементи.

Предоставени са допълнителни настройки за втори и трети слой. Имате възможност да променяте размер и разположение върху фона.

За да избирате фон и допълнителни елементи от прозореца на програмата, е необходимо да поставите подбраните от вас  картини в двете папки, които се създават с инсталирането/C:\Program Files (x86)\The K Team\Kinect Games\NoNeed4Green- при мен това е пътя до папката на инсталираната програма/. Там вече има готов набор, с който да изпробвате ефекта на програмата. Допълнителните елементи е желателно да са във формат png.

Естествено, програмата дава възможност за заснемане на колажа. Качеството на готовото изображение зависи от осветеността на стаята. Все пак, това не е професионално насочена програма, а и полученото изображение може да се обработи допълнително.

Янко

Янко – Vб клас

Един пример на използване.

В случая- ЗИП ИТ 5-ти клас. Темата е обобщение на работата с графичен редактор Paint.

Идеята е изготвяне на поздравителни картички или весели колажи на зимна тематика. След избор на първи и трети слой и позиционирането на втори и трети слой върху подбрания фон, учениците заснемат получения колаж. След това редактират в програмата Paint /изтриват и поправят петна, оставени при отделянето на човешкото тяло от заобикалящата среда, което е основен проблем при работа с програми с подобно предназначение; добавят текст; добавят украса, свързана със зимните празници/ .