Сравнително рядко предлагам софтуер, разработен чрез openni драйвъри, но този си струва! Софтуерът е предназнаен за kinect for Xbox 360.

Когато за първи път ползвах Winect, преди 2 години, програмата се държеше много нестабилно. Често крашваше или въобще не стартираше и даваше грешка. Но преди шест месеца (наложи ми се да сменям харддиск на компютъра) отново се върнах към нея. Сегашната версия е даста стабилна и едва ли ще ви се случи някакъв технологичен проблем.

Целта на програмата е да се замени мишката с жестове  на ръката, предварително програмирани за разпознаване от кинект. Програмата разпознава действия и с двете ръце. Така ще е удобно да ръботят хора десняци и такива, използващи основно лявата си ръка.   Жестовете са простички за заучаване. Ето и списък с тях:

Не е задължително да сте далеч от сензора, за да се проследват жестовете ви. Причината за това е че се следи движението само на китките и пръстите. Можете да застанете на по-малко и  от метър разстояние от сензора и действията ви ще се разпознаят добре.

Ето и контролът в действие:

За да ползвате Winect ще трябва да инсталирате посочените програми и драйвъри от http://ixorastudios.com/portfolio/winect/

Winect Installer –http://ixorastudios.com/downloads/Winect%20Installer.exe

Експериментирайте с Winect. Програмата заслужава да ѝ дадете шанс.

Advertisements