Не се стряскайте! Заглавието само насочва към днешното ми предложение-Quake Catcher kinect game.  Това е ролева образователна игра, която дава възможност на учениците да научат повече за сеизмологията и  как сеизмолозите изследват земетресенията. Играта започва със земетресение в „сеизмичният град“. Играчът избира сгради в града, в които да  разположи сеизмографи възможно най-бързо, така че те да  записват данни след Aftershock. Целта е да се предскаже  къде могат да се появят вторични трусове и правилно да се разположат колкото се може повече сензори най-близо до мястото. Предизвикателството е, че един вторичен трус може да се случи по всяко време и на всяко място.

1. Ключов елемент в играта е правилният избор на разположение на сеизмографите, адекватно инсталиране на сензорите и контрола над постъпващите данни.

2. По време на играта се разиграва вторичен трус, който може да се инсцинира неочаквано, както може и да се разиграят и други проблемни ситуации, които изискват внимание (например  електрически прекъсвания, повреда на оборудването и кражба).

3. Играчите трупат точки за бързо разполагане на първия сензор ( предпоставка за записване на най-много първоначални вторични трусове), правилно инсталиране на сензори, разполагане на сензорите адекватно в региона, справяне с проблеми за отстраняване на неизправности. Човек може да получи точки за ефективно използване на времето в играта.

4. Много от сценариите в играта са взети от реални ситуации.

Мини игри

За да спечели точки за правилно инсталиране на сеизмичния сензор, играчът трябва успешно да завърши мини-игра. Мини-игрите са избрани на случаен принцип, с ограничението, че не се повтарят в рамките на една игрова сесия. Тези мини-игри трябва да бъдат завършени възможно най-бързо за да се натрупват най-много точки.

Какви са те, можете да научите на http://siogames.ucsd.edu/QC/game.html

Системни изисквания:

Windows 7  или по-нова версия;

Kinect SDK

Графична карта, която поддържа DirectX 9 или по-нова версия;

1GB  или повече RAM;

2 GB  свободно място на твърдия диск.

А ето и как биха могли да се забавляват  вашите ученици.

Единственото неудобство е английският език. 😦

Можете да научите повече за проекта на този адрес – http://siogames.ucsd.edu/QC/index.html

Advertisements