Доста време мина от обещанието, но  момчетата от Jumpido устояха на думата си да създават и безплатни приложения с кинект. Jumpido Quiz е първият пример за това.  Мина около месец от първата ми проба на онлайн приложението и смятам, че е доста стабилно (няма накъсвания и крашове) и заслужава да му се обърне внимание.

За да започнете(разбира се, ако вече сте инсталирали драйверите за кинект) е необходимо само да посетите  http://www.kinectquiz.com/. Можете да създадете тест веднага и без да се регистрирате, но той няма да се запази в сайта. Така че, регистрирайте се и изпробвайте готовите тестове, създадени от Jumpido.  След това направете свой.

Създателите не са сложили ограничение на броя въпроси, които да въвеждате в тест, но имайте предвид, че броят на създадените от вас тестове в системата на сайта е ограничен. За да не се претоварва тя  е предвидена възможност за ги изтегляте.

Всеки въпрос, който въвеждате има 4 възможни отговора. Вие отбелязвате кой е верният. След като сте приключили с  всичките си въпроси и отговори, сте готови да стартирате теста си директно от интернет или, както споменах по-горе, да  си изтеглите готовият файл на компютъра и да го стартирате локално.

На този етап се предвиждат само текстови въпроси и няма възможност за въвеждане на илюстрации. Няма възможност и за разбъркване на въпросите. Въпреки тези недостатъци, JumpidoQuiz  е  доста лесен за работа продукт/услуга,  който ще може да ползва всеки притежател на кинект. Програмата действа както с кинект за Xbox, така и с кинект за Windows.  Това е и основното предимство на JumpidoQuiz- лесно за създаване и използване приложение, което да разнообрази часовете в училище.

В изображението на заден план виждате онлайн системата за създаване на самите тестове,  а на преден план е показано вече стартираното приложение с въпросите.

Отговаря този, който е застанал пред кинект. Това става с движене на лява и дясна ръка. За тази цел са страничните слайдери.

Пример: За А) отговор вдигате лява ръка, докато показалеца на левия слайдер  застане срещу отговор А) и я задържате докато бутонът на буквата се запълни в светло зелено. Ако това е верният отговор- ще се появи зелено тикче, ако е грешен – червено.

Когато завърши тестирането, програмата генерира екран с процентно съотношение верни/грешни отговори.

Ако решите да пробвате предложението на Jumpido не очаквайте тишина и спокойствие в часовете си :)!

Снимковият материал, използван в статията е взет от сайта http://www.kinectquiz.com/.

Advertisements