За известно време бях прекъснала публикуването на статии, свързани с кинект в блога. Причини много… Липса на време, липса на възможност за проба на новите приложения, които изискват кинект за windows 2.

За периода, в който насочих интересите си в друга посока, се появиха няколко нови и интересни нещица…

Започвам с YAKIT.изтеглен файл

Приложението е създадено от симпатягите от Freak’nGenius, момчета, които бяха част от акселераторската програма на Microsoft. Най-накрая те пуснаха забавното си приложение в маркета на windows 8. С него се работи изключително лесно и интуитивно, а резултатите са …… щури и интересни.. И така…, за какво служи приложението и как да се използва за образователни цели?

Ами.. за забавно анимиране на снимки, които сте направили предварително, ваши дигитални рисунки или колажи. Можете да анимирате устата, след което да запишите гласа си и анимацията е готова… Можете да добавяте очи, брада, шапки, очила и др. предварително анимирани обекти, както и напълно нови анимирани герои. Именно за „раздвижването“ им ви е необходим кинект. Трябва да подчертая, че приложението работи и без кинект, но с него е много по- забавно! Можете да разкажете история или да си направите шега като свържете няколко снимки заедно в по-дълго видео. Запазвате готовите видео клипове директно на вашия компютър или таблет, или ги качете директно от YAKiT в интернет.

YAKiT_Logo_TransparentПотенциално, приложението може да се използва в чуждоезиковото обучение и български език за развитие на комуникационните умения на учениците, по Изобразително изкуство – създаване на забавни колажи, история- представяне на събитие или личност като групов проект, информационни технологии – създаване на анимирани картички, забавни истории.. и за какво ли още не… Има много потенциал стига да имате фантазия и желание да го използвате!

Ето нагледно как се работи с приложението:

изтеглете – http://apps.microsoft.com/windows/en-us/app/yakit/78fe234f-290a-4373-b940-84c0e028e212
В следващата статия ще си поговорим за Kin-Educate!

 

 

Advertisements