Ако има една дума, която трябва да използвате, за да опишете работещия в Microsoft Alex Kipman, то тя ще е ИЗОБРЕТАТЕЛ.

Когато Kipman излезе на сцената в сряда, за да покаже HoloLens, през повечето от презентацията си той беше фокусиран върху това как шлемът ви помага виртуално да създадете неща, които не бихте били в състояние да направите на традиционния компютър.

Kipman работи в Microsoft от около 15 години, а в сряда той показа защо го свързват с един от най-амбициозните продукти на компанията. Това е шлемът, който показва 3-D „холограми“ пред очите ви, с които можете да си взаимодействате, като ги посочвате и ги докосвате, сякаш те са пред лицето си.

Има цяла нова версия на Windows, предназначена за HoloLens  и наречена Windows Holographic, която е, в голяма степен, разработка и на самият Kipman.

В началото на кариерата си в Microsoft, Kipman работи по Visual Studio, софтуер за разработчици. Но неговите таланти наистина блеснаха след като той влезе в отдела на Xbox през 2008 г., където остава до миналия март, когато става технически сътрудник на компанията за операционни системи Group.

Kipman стои зад технологията на Kinect контролера на Microsoft, който се превърна в най-бързо продаваното потребителско устройството на всички времена, когато стартира в края на 2010 г.  Kipman описва Kinect  като нещо, което ще ви позволи да се вживеете в роля от филма „Minority Report.“
Неговата работа в отдела на Xbox му спечелва куп награди и отличия, а Fast Company го нарече един от най-креативните хора в бизнеса през 2011 г..

Ежедневието на Kipman в Microsoft е много различно от средностатистическия работния ден. Между обсъждане на тайни проекти и посещаване на брейнсторминг срещи, Kipman отделя  няколко часа на ден за „създаване“, твърдят от Fast Company.

„Малко неща в живота ми дават възможност да оставя всичко зад гърба си и да се върна в примитивния, аналогов и не-технологичен свят. Той е източник на творчество, като никой друг.“

Всичко, което създава Kipman, е обвързано с разработване  на иновативен софтуер.

hologifminecraft

„Софтуерът е единствената форма на изкуство в живота, която не е обвързана от границите на физиката,“  „Ти си обвързан и ограничен само от липсата на въображение.“

Advertisements