Webcam игрите наподобяват тези с кинект, но използват за разпознаване обикновена камара за компютър. Преди десетина години Сони пуснаха подобни за PS 2 конзолата си. След това се появиха подобни игри и за компютър. Днес съществуват няколко компании които сериозно се занимават с проекти за 2D и 3D  разпознаване на жестове чрез обикновени камери и създаване на програми за комуникиране с интерфейса на компютъра.

Eто ви и пример за това – http://eviacam.sourceforge.net/ Софтуерът се наглася спрямо движението на главата ви и го ползва за движене на мишия курсор. Много лесна за използване и полезна програма особено за хора с проблеми с ръцете, на които е трудно да използват мишка и клавиатура.

12

Новата онлайн платформа на Scratch предоставя изключително лесен начин за създаване на забавни и подвижни игри за малките, които могат да носят и образователен привкус, при това безплатно и с наличен хардуер – кампютър, камера и интернет.. Позабавлявайте се….това са първите ми предложения в тази насока.

chetni

http://scratch.mit.edu/projects/10182737/

math

http://scratch.mit.edu/projects/10811425/

bukvi

http://scratch.mit.edu/projects/10345816/

balonihttp://scratch.mit.edu/projects/10454456/

И един ремикс на игра –

wario

http://scratch.mit.edu/projects/10885507/

Играйте в средно осветена стая. Нека камерата да не е пряко обърната към източника на светлина. Бъдете на 1-2 метра разстояние от камерата. Към всяка игра има описание как се играе.

Ако имате регистрация в scratch.mit.edu, можете да създадете свои или да ремиксирате  налични проекти /включително и мои/.

video blokove v Scratch -малко упътване с примери как се използват видео блоковете в Scratch;

Ако искате да покажете земното кълбо по невероятен начин на децата си – пробвайте този линк

Инструкции:

1. Премести ръката си върху Земята за да се „завърти“.

2.Разтвори своята длан бавно от юмрук до пълно разтваряне за увеличение на Земята.

Изисква се практика, но е забавно!

Дори в забавните моменти на почивка като лятната ваканция може да се забавлявате с webcam игри – http://mika.tanninen.net/Ohjelmat_Webcam_en.shtml

Искате ли да контролирате презентациите си като че ли ползвате кинект или лип моушън, но без тях, а само с уеб камера – използвайте QQ gesture for PPT /китайска програма/

Приятни емоции.